Перевірка земельної ділянки

Перевірка земельної ділянки

Перевірка земельної ділянки


В розумінні Цивільного та Земельного кодексів України земельна ділянка є об`єктом нерухомості, що має визначені межі, площу, кадастровий номер та є зареєстрованою в Державному земельному кадастрі.


 

Плануючи витрати на придбання нерухомості кожен потенційний інвестор хоче розуміти куди саме він вкладає свої кошти.

Перевірка земельних ділянок в Державному кадастрі

Всі бажаючі можуть здійснювати пошук земельних ділянок в Державному кадастрі через загальнодоступний сервіс «Публічна кадастрова карта».

Державний земельний кадастр –державна система відомостей про землі України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також дані про їх оцінку, про поділ між власниками і користувачами. 

На що звертати увагу під час земельного аудиту

Можна припустити, що якщо ділянка за кадастровим номером відображається на Публічній кадастровій карті, то відповідно вона зареєстрована в Державному земельному кадастрі і в неї сміливо можна інвестувати.

На жаль, на практиці, все далеко не так, адже кожна земельна ділянка має свою історію, свої приховані секрети, свої втрачені межові знаки або невстановлені межі.

Проводячи аналіз (тобто юридичне і практичне дослідження) земельної ділянки ми дізнаємося:

– на підставі яких документів було сформовано ділянку;

– наявні обмеження на землю (заборона на зміну цільового призначення, заборона на певні види діяльності, умови забудови, дотримання умов природоохоронного законодавства);

– наявні обтяження (заборона на продаж);

– наявність прав третіх осіб на земельну ділянку;

– наявність накладок чи помилок в Державному земельному кадастрі;

– установлення меж ділянок на місцевості.

Таким чином, в результаті проведення аудиту земельний юрист надає повну інформацію про нерухомість, та, у разі необхідності, допомагає виправити помилки чи встановити межі ділянки.



Також цікаво:

Супровід угод з нерухомістю

 

Особливості купівлі-продажу земельного паю

Тетяна Скочко | 18.08.2021

Зв'яжіться із нами

Ми не завжди знаходимося в офісі, але завжди на зв'язку. Ви можете зателефонувати або написати та домовиться про зустріч з командою Адвокатського об'єднання "Пленум".
Plemun Google

Замовити зворотній дзвінок

Дякуємо, найближчого часу ми Вам зателефонуємо